Elke Electrified Rally heeft zijn eigen specifieke reglement.
Standaardbepalingen en bijzondere bepalingen worden altijd vooraf, na inschrijving, aan de deelnemers overhandigd of via e-mail toegestuurd. Als je vragen daarover hebt kun je áltijd contact met ons opnemen om meer duidelijkheid te verkrijgen. Zo wordt het altijd echt leuk en eerlijk… Natuurlijk vertellen we graag wat je kunt verwachten. Laten we starten met de vraag wat zo’n RallyTour inhoudt?

Er zijn twee klassen, een kaartleesklasse en een toerklasse.

De kaartleesklasse is wat moeilijker, uitdagender, en is bedoeld voor deelnemers die óf al wat ervaring hebben met kaartleesritten óf die willen proberen hun vaardigheden en inzichten aan te scherpen. Denk dan aan een route aan de hand van bijvoorbeeld ‘pijlen kortste route’ waarbij tussen de te rijden pijlen de kortste route moet worden gereden. Soms kan dat best listig zijn. Hier een voorbeeld:

Dit is geen moeilijk voorbeeld, maar geeft wel een indruk van wat je als deelnemer kunt verwachten. Een ander systeem heet ‘ingetekende lijn’, en de naam zegt het al: volg de ingetekende lijn zo exact mogelijk.

Zo’n haakje aan de lijn is geen foutje van de uitzetter, maar daar kan je ‘om iets heen’ rijden, door de ingetekende lijn zo zuiver mogelijk te volgen.

De toerklasse rijdt óók aan de hand van zo’n topografische kaart, maar dan staat de kaart vól met allerlei aanwijzingen en is de hele route al voor je ingekleurd….het enige wat je moet doen is de aanwijzingen volgen. Dat is supersimpel; voor beginnende équipes is dit een ideaal instapmoment: niet te ingewikkeld, lekker rijden, toeren, en genieten van al het moois dat de Nederlandse wegen bieden.

Heb je vragen? Aarzel niet en neem contact met ons op…we leggen het graag duidelijk vooraf aan je uit.

 

Meer weten over de Electrified Rally's?

Eerste keer? Spannend? Toch proberen? Neem gerust contact met ons op