Door de coronacrisis, waardoor we gedwongen werden terug te vallen op een zeer beperkte sociale cirkel, besloten wij in 2021 om een aantal specifieke rally’s met elektrische auto’s te gaan organiseren. Door onze samenwerking met www.electrified.online noemen wij dit de Electrified Rally’s. Het concept: gezellig met z’n tweeën een paar uur ‘de zinnen verzetten’ en even met wat anders bezig zijn dan de alledaagse zorgen. Maar dat niet alleen, we hebben ook andere rally’s ontwikkeld, die een hele dag duren, twee dagen of zelfs twee weken.

Het concept van de Electrified Rally was snel opgetuigd. Insteek: een rit van tweeënhalf à drie uur rijtijd, met plenty tijd voor fotostops, pauzeplekken, en mooie start- en finishlocaties. Je meldt je, drinkt je koffie, haalt je routeboek op en gaat de route rijden. Na afloop is er ruimte om met elkaar na te praten.
Een leuke dag uit met je eigen partner, met de kinderen of met je vaste rallymaatje…want het is maar bar saai in de rallywereld, op dit moment. De Electrified Rally’s komen dus heel gelegen voor de bezitters en rijders van ‘stekkerbolides’.

Je rijdt over een mooie mix van allerlei soorten wegen: landelijk, smaller en breder, lommerrijk en in open veld, op dijken en door polders. En als er stukken onverhard in zitten (dat vinden de bestuurders over het algemeen een gewaardeerde toevoeging) zijn ze eigenlijk altijd goed te rijden. Die mix maakt het juist prettig. De uitzetters hebben de kaarten lang bestudeerd en hebben een groot aantal bijzondere weggetjes ontdekt op verrassende plaatsen in de mooie uitdagende omgeving. Elke regio biedt tal van mogelijkheden om zonder noemenswaardige doublures prachtige trajecten uit te zetten, en dat gaat dan ook gebeuren.

Na ontvangst van je betaling (voor één, twee of meerdere Electrified rally’s) e-mailen we je het kaartmateriaal en het specifieke reglement dat bij die route hoort.
Ook ontvang je een instructie hoe je een account kunt maken voor de Rallycheck-app en hoe je de route met die Rallycheck-app kunt rijden. (Voor alle duidelijkheid: langs de route staan niet meer de misschien wel bekende oranjekleurige bordjes in formaat A4, maar we controleren je route aan de hand van deze innovatie; alles wordt geregistreerd op een mobiele telefoon en na afloop krijg je een link met daarop je gereden route en ‘hoe het had gemoeten’, met de controlekaart erbij….zo kan je zien óf en zo ja hoeveel fouten je hebt gemaakt).

Aan de eerste Electrified Rally namen ook speciaal getunede Tesla’s en elektrische motoren deel!

Vlaggetjeskaart
Na afloop ontvang je ook de door ons zo genoemde VLAGGETJESKAART waarop alles routecontroles zijn aangegeven; in combinatie met je eigen registratie in de App kan je zien hoe je het er vanaf hebt gebracht.

Inbegrepen in het inschrijfgeld
In principe altijd:

 • ontvangst met koffie/thee en wat lekkers
 • leuke finish met entourage – laat je verrassen, maar het wordt gezellig
 • korte koffiestop halverwege
 • een prachtig full colour routeboek
 • een rallyschild per auto – als aandenken
 • een uitlegboek ‘hoe het had gemoeten’
 • gebruik van de rallycheck-app
 • organisatie en begeleiding

Timing/schema

 • Inloop vanaf 13.00 uur
 • Ophalen routeboek, koffie, wat lekkers, rondkijken, relaxen
 • Starten (vrije start – coronaregels) uiterlijk om 14.00 uur
 • Finish tussen 16.30 en 17.30 uur (afhankelijk van of je wat kalmer aan rijdt, of wat meer wilt doorrijden….) – daarna kan je nog napraten (er zijn hapjes en drankjes) of je gaat naar huis
 • Einde van de dag om ca. 19.00 uur

Doe je mee?
We zien je graag aan de start verschijnen van één of meerdere E-rallytours. Je zult zeker positief verrast worden met zo’n prachtige dag autoplezier. Inschrijven gaat gemakkelijk via de button ‘inschrijving’.