Ingegeven door de coronacrisis, waarin we gedwongen werden terug te vallen tot een zeer beperkte sociale cirkel, hebben we dus recent besloten om een aantal Electrified Rally’s te gaan uitzetten en organiseren. Het concept: gezellig met z’n tweeën een paar uur ‘de zinnen verzetten’ en even met wat anders bezig zijn dan de coronastress, die wat ons betreft nu al veel te lang duurt.

Enfin, het concept Electrified rally was snel opgetuigd. Insteek: een rit van tweeënhalf à drie uur rijtijd, met plenty tijd voor fotostops, pauzeplekken, en mooie start- en finishlocaties (afhankelijk van wat we mogen volgens de coronawetgeving…).

De Electrified rally’s zijn tot nader order geheel coronaproof. Daarmee voldoen we netjes aan de vigerende wetgeving. Wát wel mag is een ‘start’ en ‘finish’ waarbij we op locatie netjes de sociale afstand van 1,5 meter in acht nemen. Geen groepsvorming. Binnen: graag een mondkapje op.

Je meldt je, drinkt je koffie, haalt je routeboek op en gaat de route rijden. Na afloop is er ruimte om met elkaar na te praten.

Een leuke dag uit met je eigen partner, of de kinderen, of met je vaste rallymaatje…want het is maar bar saai in de rallywereld, op dit moment. De Electrified Rally’s komen dus heel gelegen voor de bezitters en rijders van ‘stekkerbolides’.

We willen de Electrified rally’s spreiden door het hele land.

En rijden doen we in 2 moeilijkheidsniveau’s, en steeds aan de hand van topografische kaarten. Daarop staan kaartleesystemen – in de kaartleesklasse wat uitdagender, in de toerklasse héél prettig eenvoudig gehouden.

Je rijdt over een mooie mix van allerlei soorten wegen: landelijk, smaller en breder, lommerrijk en in open veld, op dijken en door polders, en als er stukken onverhard in zitten (dat vinden de bestuurders over het algemeen een gewaardeerde toevoeging) dan zijn ze eigenlijk altijd goed te rijden. Die mix maakt het juist prettig. De uitzetters hebben de kaarten lang bestudeerd en hebben een groot aantal bijzondere weggetjes ontdekt op verrassende plaatsen in de mooie uitdagende omgeving. Elke regio biedt tal van mogelijkheden om zonder noemenswaardige doublures prachtige trajecten uit te zetten, en dat gaat dan ook gebeuren.

Na ontvangst van je betaling (voor één, twee of meerdere Electrified rally’s) e-mailen we jullie het kaartmateriaal en het specifieke reglement dat bij die route hoort.

Ook ontvang je een instructie hoe je een account kunt maken voor de Rallycheck-app en hoe je de route met die Rallycheck-app kunt rijden. (Voor alle duidelijkheid: langs de route staan niet meer de misschien wel bekende oranjekleurige bordjes in formaat A4, maar controleren we je route aan de hand van deze innovatie; alles wordt geregistreerd op een mobiele telefoon en na afloop krijg je een link met daarop je gereden route en ‘hoe het had gemoeten’, met de controlekaart erbij….zo kan je zien óf en zo ja hoeveel fouten je hebt gemaakt).

Vlaggetjeskaart

Na afloop ontvang je ook de door ons zo genoemde VLAGGETJESKAART waarop alles routecontroles zijn aangegeven; in combinatie met je eigen registratie in de App kan je zien hoe je het er vanaf hebt gebracht.

Inbegrepen in het inschrijfgeld

Laten we beginnen met de eerste Electrified rally, op 12 juni a.s. Voor de volgende edities gelden soortgelijke arrangementen, maar daarbij zijn we afhankelijk van de welwillendheid en gastvrijheid van start- en finishlocatie.

Inbegrepen is:

 • ontvangst met koffie/thee en wat lekkers bij Boks EV-Center, in Apeldoorn
 • leuke finish met entourage, eveneens bij en verzorgd door Boks EV-Center – laat je verrassen, maar het wordt leuk
 • korte koffiestop halverwege
 • een prachtig full colour routeboek
 • een rallyschild per auto – als aandenken
 • een uitlegboek ‘hoe het had gemoeten’
 • gebruik van de rallycheck-app
 • organisatie en begeleiding

Timing/schema (in dit geval: de Electrified rally van 12 juni)

 • Inloop vanaf 13.00 uur
 • Ophalen routeboek, koffie, wat lekkers, rondkijken, relaxen
 • Starten (vrije start – coronaregels) uiterlijk om 14.00 uur
 • Finish tussen 16.30 en 17.30 uur (afhankelijk van of je wat kalmer aan rijdt, of wat meer wilt doorrijden….) – daarna kan je nog napraten (er zijn hapjes en drankjes) of je gaat naar huis
 • Einde van de dag om ca. 19.00 uur

Doe je mee?

We zien je graag aan de start verschijnen van één of meerdere E-rallytours. Je zult zeker weer positief verrast worden met zo’n prachtige dag autoplezier. Inschrijven gaat gemakkelijk via de button ‘inschrijving’.